Prachtig zicht

Prachtig uitzicht, hallucinant natuurschouwspel, actieve uitdaging, imposant en gewoonweg prachtig. Dit is maar een kleine greep uit de reacties van de meer dan 100.000 bezoekers die elk jaar naar de Gorges du Verdon gaan. Dit heeft alles te maken met het natuurverschijnsel van 700 m hoog en een kloof van 25 km lang. Deze kloof wordt uitgesleten door de rivier de Verdon en is gelegen in het natuurpark Verdon.

Op de grens met Alpes-de-Hautes Provence en Var

Dit fenomeen ligt op de grens van de departementen Alpes-de-Hautes Provence en Var. De Provence heeft uitstekende klimaatcondities tijdens de zomermaanden.

Stuwmeer en wandelpaden

Meer Lac Sainte-Croix in de Verdon te FrankrijkIn 1973 werd een stuwmeer aangelegd, het Lac de Sainte-Croix, gelegen op het einde van de kloof. Dit meer en de Verdon in het algemeen, zijn zeer toegankelijk voor toeristen. U kunt namelijk via tal van kano’s, motorboten, kajakken en waterfietsen doorheen de Gorges varen.

Naast deze watersportactiviteiten kunt u zich uitleven via de vele wandelpaden. Het netwerk van wandelpaden is maar liefst 100 km groot, waarvan het Martelpad de bekendste is. Deze laatste is namelijk genoemd naar de Franse speleoloog Edouard-Alfred Martel. De Gorges du Verdon zijn goed bereikbaar met de auto alsook de spectaculaire uitzichtpunten zoals: Balcons de la Mescla, Pont de l’Artuby, Point Sublime enz...

Kajakken op de Verdon

Klimmen en klauteren

Voor wie het groen-blauwe water op een spectaculaire manier wenst te aanschouwen, kan ook zijn gading vinden via tal van klim- en klauterroutes. Fervente beoefenaars van rotsklimmen zullen zeker hier de gepaste routes terugvinden.

Wie weet komt u oog in oog te staan met de Vale Gier, een giersoort dat met succes werd geherintroduceerd. Ze zweeft in losse troepen en blijft in de buurt van bergpieken.

Boek je vakantiewoning rond de Gorges du Verdon

Overtuigd? vakantiewoningen aan de Gorges du Verdon kan je terugvinden in de Alpes-de-Haute-Provence en in nabijgelegen oorden zoals Aups, Moissac-Bellevue, Régusse, Salernes enz... Kortom een bezoek aan de Gorges du Verdon is zeker de moeite en ligt op maximum 50 km rijden van Draguignan en Lorgues


Reacties

Wij zijn in de Verdon geweest vorig jaar en het is zeker en vast een aanrader !


Jens

Een fantastisch ervaring. Zeker het meer Lac de Sainte-Croix. Voor wie een kayaktocht wenst te doen op het meer, wees dan zeker op jouw hoede. De weg naar de kloof gaat zeer vlot, maar op terugweg hadden we te maken met heel veel tegenwind, laat die armspieren maar goed werken. Iedereen wordt steeds voorzien van een zwemvest. Wat zeker een pluspunt is. Zeker de moeite waard om eens te doen. Neem dus zeker jouw tijd voor deze tocht. Een leuke verrassing zijn de watervalletjes langsheen de kloof. Zo kan je je lekker verfrissen, door met je kayakboot eronder door te gaan.


Voeg reactie toe